Lutfiskpudding

4 portioner

4 – 5 dl kokt lutfisk
6 – 7 kokta potatisar
1 gul lök

Äggstanning

2 ägg
3 dl mjölk
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen

Sätt ugnen på 175°. Låt den bli varm.

Rensa lutfisken från eventuella ben. Skiva potatis och lök. Bryn löken lätt.

Smöra en ugnssäker form. Varva lök, lutfisk och potatis i formen. Understa och översta lagret skall vara potatis. Vispa äggstanningen. Häll den i formen.

Grädda puddingen ca 30 minuter.

Servera med smält smör och hackat ägg eller gröna ärter och en grönsallad.


Till sidans topp

Klassiska lutfiskrecept

Koka och servera klassisk lutfisk
Lutfisk 2000
Lutfisksufflé
Lutfiskpudding
Lutfiskpudding med ris
Lutfisk med nudlar
Lutfiskomelett