Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar med ugnsrostade rotsaks fritts och dijonsenapsyoghurt4 portioner700 g urvattnad lutfisk 200 g gös 1 ägg 1 dl matlagningsgrädde tsk salt 1 krm malen kryddpeppar Panering3 dl ströbröd av kavring1 1/2 dl havregryn 2 ägg Smör till stekning 200 g morötter 200 g palsternacka 200 g kålrot 200 g bakpotatis Saft från citron Färsk timjan 4 msk olivolja Flingsalt 3 msk dijonsenap 2 dl turkisk yoghurt Ruccolasallad Babyspenat Röda mangoldskott LutfiskfärsbiffarMixa lutfisken fint i en matberedare tillsammans med gösfilén skuren i småbitar. När det har blivit en fin färs av fisken mixar ni ner äggen och matlagningsgrädden. Smaka av med kryddpeppar och salt. Ställ smeten att vila i kyl ca 1 timme.Forma smeten till biffar. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i en blandning av kavringsströbrödet och havregrynen. Stek biffarna i smör 2 minuter på vardera sida. RotsaksfrittsSätt ugnen på 200°. Låt den bli varm. Skala rotsakerna. Skär dem i långa stavar. Lägg i en ugnssäker form. Pressa över citronsaften och den färska timjanen. Häll över olivoljan. Vänd runt rotsakerna. Baka i ugnen ca 25 minuter. Salta.Rör ihop dijonsenapen och yoghurten. Till sidans topp |