Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar med ugnsrostade rotsaks fritts och dijonsenapsyoghurt

4 portioner


700 g urvattnad lutfisk
200 g gös
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
tsk salt
1 krm malen kryddpeppar

Panering

3 dl ströbröd av kavring
1 1/2 dl havregryn
2 ägg
Smör till stekning

200 g morötter
200 g palsternacka
200 g kålrot
200 g bakpotatis
Saft från citron
Färsk timjan
4 msk olivolja
Flingsalt

3 msk dijonsenap
2 dl turkisk yoghurt

Ruccolasallad
Babyspenat
Röda mangoldskott

Lutfiskfärsbiffar

Mixa lutfisken fint i en matberedare tillsammans med gösfilén skuren i småbitar. När det har blivit en fin färs av fisken mixar ni ner äggen och matlagningsgrädden. Smaka av med kryddpeppar och salt. Ställ smeten att vila i kyl ca 1 timme.

Forma smeten till biffar. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i en blandning av kavringsströbrödet och havregrynen. Stek biffarna i smör 2 minuter på vardera sida.

Rotsaksfritts

Sätt ugnen på 200°. Låt den bli varm. Skala rotsakerna. Skär dem i långa stavar. Lägg i en ugnssäker form. Pressa över citronsaften och den färska timjanen. Häll över olivoljan. Vänd runt rotsakerna. Baka i ugnen ca 25 minuter. Salta.

Rör ihop dijonsenapen och yoghurten.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto