Ljummen lutfisksallad med limedressing

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
8 potatisar
200 g djupfrysta haricots verts

Dressing

1 äggula
1 – 2 tsk dijonsenap
1/2 - 1 tsk honung
rivet skal och pressad saft av 1 lime
2 dl lätt crème fraiche
Salt
Nymalen peppar

Garnering

Rivet limeskal

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Skala potatisen. Skiva den. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Varva dem med potatisen i en skål.

Vispa äggula, senap, honung och lime. Rör ner Lätt Crème Fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Häll dressingen i skålen. Vänd försiktigt tills allt är väl blandat.

Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och peppar. Strö över limeskalen.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfisk med tomatsalsa
Lutfisk med krämig pasta
Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd
Lutfisk med bakade rotsaker
Ljummen lutfisksallad med limedressing

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner