Ljummen lutfisksallad med limedressing4 portioner4 portioner kokt lutfisk8 potatisar 200 g djupfrysta haricots verts Dressing1 äggula1 – 2 tsk dijonsenap 1/2 - 1 tsk honung rivet skal och pressad saft av 1 lime 2 dl lätt crème fraiche Salt Nymalen peppar GarneringRivet limeskalVattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Skala potatisen. Skiva den. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Varva dem med potatisen i en skål. Vispa äggula, senap, honung och lime. Rör ner Lätt Crème Fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen i skålen. Vänd försiktigt tills allt är väl blandat. Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och peppar. Strö över limeskalen. Till sidans topp |