Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd med fetaostsås

Lutfisk, både gastronomisk höjdare och smalmat

Att kunna äta och njuta är en av grundstenarna hos ViktVäktarna. Lutfisken är därför något som passar ViktVäktarna både till sinne och kropp, enligt Helen Lindgren, tidigare VD för Viktväktarna.

Lutfisken är en extremt mager och nyttig fisk. Från norra Atlantens djupa, friska vatten bär den med sig värdefullt protein, mineraler och spårämnen som D-vitaminer, selen och jod. Den är också rik på omega-3-fetter som är bra för blodet. Och det allra bästa för oss ViktVäktare är att en stor portion lutfisk endast innehåller 1,5 POINTS värde.

Helen Lindgren och ViktVäktarna har bidragit med med fem läckra rätter till Allt om Lutfisk. Rätterna är en njutning för gommen – och samtidigt bra för vikten, så unna er att äta och njuta av lutfisk både till vardags och fest.

Vad sägs exempelvis om lutfisk med fänkålssallad och saffranstuvad potatis eller lutfisk med blomkålssås, lättfrästa grönsaker och baconchips? Och en ung bordeaux eller en fruktig beaujolais därtill! Visst vattnas det i munnen!


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfisk med tomatsalsa
Lutfisk med krämig pasta
Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd
Lutfisk med bakade rotsaker
Ljummen lutfisksallad med limedressing

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner