Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept

Pelle Johansson

Pelles heta lutfisk

4 portioner

700 g lutfisk
1 chilifrukt

Sås

2 avokados
1/2 mango
1/2 knippa koriander
svartpeppar
grön tabasco
olivolja
1 lime
valfria färska örter

Skala och finhacka avokados och mango. Hacka koriandern. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av limen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Sallad

2 dl kokt kallt ris
1 ask babyspenat
valfria färska örter
olivolja
salt

Koka riset och lägg lutfisken i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.

Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några msk olivolja. Salta.

Lutfisk

Hacka chilin fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikron enligt anvisningarna på paketet, ca 7 - 8 minuter.

Bjud lutfisken med såsen och salladen.


Till sidans topp

Kockarnas lutfisk


Lutfiskpudding med skirat smör

Lutfisktartar med rödbetor

Lutfiskfritter med ”jerk”fänkål

Lutfisk ”escabeche” med örtsallad och rostad aioli

Lutfisk med syltade kantareller och rotfrukter

Lutfiskmiddag med sidfläsk och rödvinssås

Rökt lutfisk med kantarellsallad

Pelles heta lutfisk

Lätt och luftig lutfiskpudding

Lutfisksufflé

Lutfisk med paprikacrème

Lutfisk i kopp

Lutfisk med kaviarstuvad purjolök

Lutfisk i dillsås med ansjovis

Lutfisk på rimmat fläsk med grönärtsås

Thomas frasiga lutfisk

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se