Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept

Leif Mannerström

Lutfisk med kaviarstuvad purjolök

4 portioner

2 kg lutfisk, gärna mittbit

Låt lutfisken ligga i blöt några timmar, gärna över natten.
Koka lutfisken på vanligt sätt i ugnen eller mikron

Stuvning

2-3 av det vita och det ljusgröna av 2 - 3 purjolökar
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl smör
1 msk orökt kaviar, Slotts eller Ejderns
salt och peppar

Skölj purjolökarna väl. Skär dem i tunna strimlor. Fräs strimlorna i litet smör. Rör i crème fraîche, smör och kaviar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen.

Fördela lutfisken på fyra varma tallrikar eller lägg upp den på ett fat med stuvningen runt omkring. Bjud med nykokt potatis.


Till sidans topp

Kockarnas lutfisk


Lutfiskpudding med skirat smör

Lutfisktartar med rödbetor

Lutfiskfritter med ”jerk”fänkål

Lutfisk ”escabeche” med örtsallad och rostad aioli

Lutfisk med syltade kantareller och rotfrukter

Lutfiskmiddag med sidfläsk och rödvinssås

Rökt lutfisk med kantarellsallad

Pelles heta lutfisk

Lätt och luftig lutfiskpudding

Lutfisksufflé

Lutfisk med paprikacrème

Lutfisk i kopp

Lutfisk med kaviarstuvad purjolök

Lutfisk i dillsås med ansjovis

Lutfisk på rimmat fläsk med grönärtsås

Thomas frasiga lutfisk

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se