Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås och smörsvängda ärtor4 portioner4 portioner kokt lutfiskSås2 skivor strimlat bacon1/2 tsk hel kryddpeppar 1 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 3 - 4 dl mjölk 2 msk grädde salt Ärtor1 finhackad schalottenlök1/2 msk smör 1 paket små fina ärtor, 250 g salt nymald vitpeppar socker Svetta baconstrimlorna och kryddpepparkornen i smöret. Strö över mjölet. Späd med mjölken och grädden. Koka såsen 3-4 minuter. Sila den. Smaka av. Salta om så behövs. Mjukfräs schalottenlöken i smöret. Rör ner ärtorna. Hetta upp. Krydda med salt, nymalen peppar och en aning socker. Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och stött kryddpeppar. Häll såsen över och ärtorna runt omkring. Servera med nykokt potatis. Till sidans topp |